Hamburg, 14.09.2021 | Tisková zpráva | Společnost Aktualizace: Vyšetřování kybernetického bezpečnostního incidentu ve společnosti Olympus pokračuje

Vyšetřování kybernetického bezpečnostního incidentu z minulého týdne, které vede náš zásahový tým, pokračuje.

Logo

Můžeme potvrdit, že incident z 8. září 2021 byl pokusem o malwarový útok, který zasáhl části našich prodejních a výrobních sítí v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika). V těchto oblastech jsme okamžitě pozastavili přenosy dat a informovali příslušné externí strany. Rádi bychom ujistili všechny naše zákazníky a partnery, že každodenní operace naší společnosti fungují zcela běžným způsobem a zajišťují nepřerušené poskytování našich služeb pacientům.

Incident jsme nahlásili příslušným vládním úřadům. I nadále budeme přijímat veškerá nezbytná opatření, abychom našim zákazníkům a obchodním partnerům poskytovali své služby bezpečně.

Podle dosavadních výsledků šetření nebyly zjištěny žádné důkazy o ztrátě, neoprávněném použití nebo zveřejnění našich dat. Neexistují rovněž žádné důkazy o tom, že by kybernetický bezpečnostní incident ovlivnil systémy mimo region EMEA.

Ochrana našich zákazníků a partnerů a udržení jejich důvěry v naši společnost je nejvyšší prioritou. Bezpečnost a zabezpečení dat bereme velmi vážně a budeme i nadále přijímat opatření ke zvýšení bezpečnosti našich IT systémů.

Za případné nepříjemnosti způsobené tímto incidentem se omlouváme.

portraitCS

Claudia Schanz